Ravintokartoitus ja -neuvonta terveellisempään huomiseen

Hyvä ravitsemus on olennaisen tärkeää hyvinvoinnin kannalta ja auttaa parantamaan yleistä elämänlaatua.
Hyvä ravitsemus koostuu monista eri lähteitä saatavista vitamiineista, kivennäisaineista ja muista ravintoaineista.

Ruokavaliosi tulee sisältää oikeanlaista ravintoa, kuten marjoja ja vihanneksia, proteiinia, hyviä hiilihydraatteja ja riittävä määrä hyviä rasvoja tuomaan ruokiisi hyvän maun.
Voit korvata ruokavaliostasi puuttuvia vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja ravintolisillä, jotka auttavat soluja ylläpitämään elimistön terveyttä.

Ravintokartoitus

Ravintokartoitus on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat muuttaa ravintotottumuksiaan terveellisempään suuntaan, mutta kaipaavat siihen konkreettisia neuvoja ja tukea.

Ravintokartoituksessa etenemme seuraavasti:
- Ennen kun tapaamme asiakkaan kanssa, lähetämme sähköpostilla (joskus poikkeuksellisesti myös postitse, jos asiakkaalla ei ole s-postia käytössään) perustietolomakkeet täytettäväksi. Lomakkeissa olevan yhden päivän ruokapäiväkirjan lisäksi pyydän asiakasta yleensä pitämään ruokapäiväkirjaa 2-3 päivän ajalta.

- Haluamme tutustua asiakkaan tilanteeseen ennen ensimmäistä tapaamistamme, joten pyydämme asiakasta palauttamaan paperit postitse (tai tuomaan ne Estimar Oy:n). Tietoturvasyistä emme halua vastaanottaa täytettyjä papereita sähköpostiin, koska ne sisältävät terveystietoja.

- Ensimmäinen tapaaminen kestää kaksi tuntia ja tuolloin käymme asiakkaan tilanteen tarkasti läpi, kartoitamme sairaudet, ruokavalion, lääkkeet, stressin ym. Asiakkaan olisi hyvä miettiä ja laittaa paperille oire- / sairaushistoriaansa ikään kuin aikajanan muodossa. Ensimmäisen tapaamisen aikana sovitaan tavoitteet ja keinot, joilla niihin pyritään. Yleensä edetään pienin askelin, suurimmalla osalla ihmisistä ei ole voimavaroja siihen, että kaikki pannaan kerralla uusiksi. Toki joissakin isoissa ja vaikeissa jutuissa näin joudutaan tekemään tai asiakas haluaa sitä ehdottomasti. Annamme asiakkaalle jo vastaanotolla kirjallisesti joitakin yleisiä ohjeita mutta varsinaisen suunnitelman, johon olemme koonnut tärkeimmät yksilölliset muutokset, mitä lisäät, mitä vähennät, mitä poistat, mitä ravintolisiä suosittelen sekä niiden käyttöohjeet, ruokaohjeita ym. laadimme vasta tapaamisen jälkeen. Nämä ohjeet lähetän asiakkaalle s-postilla (jos hän antaa siihen luvan) tai postitse.